CITATER FRA BOGEN

”Regeringen vil have os til at betale højere skatter på benzin og diesel og bilder os ind, at det er godt for miljøet og den økologiske transformation. Men hvor forsvinder pengene hen? De går til at finansiere skattelettelse for de rige. Det er en skændsel!”

”Jeg var med fra starten, fordi det var en bevægelse, som omfattede både den politiske, den økonomiske og den økologiske og klimamæssige kamp.”

”Det er en lang proces, der er tale om: Priserne har været stigende på fødevarer, medicin, elektricitet, forsikringer, tandlægen osv. Alt er steget uden at lønnen er fulgt med. Jeg er funktionær, men jeg er forarget over, at aktionærerne indkasserer millioner og milliarder, mens vores vilkår bare forringes.”

”Jeg er med for at gøre en ende på alle de privilegier, som den herskende klasse har taget. Jeg er også imod den vold, der udøves imod os og den måde, det går ud over samfundets nederste. Frankrig er ikke det, man ser i fjernsynet. Det er nødvendigt at se på basis, dér hvor folk er. De bliver manipuleret og mishandlet – derfor er jeg her.”

”Vi har åbnet en stor lomme med problemer, og vi skal fortsætte med at rydde op i alt det snavs, der er. Vi bevæger os imod et mere direkte demokrati og ikke en Sjette Republik. Vi vil have direkte demokrati.”

”Man siger hele tiden, at Macron skal væk, men det fører ikke til andet end, at han bliver erstattet af en anden. Derimod skal vi finde opskriften på af skaffe os af med den type af kapitalister, som er på vej til at udslette os. Ikke bare ved at de giver os bedøvelse igennem medierne, men faktisk for at få hjertet i os til at stoppe. Det er derfor jeg er med.”

”Da bevægelsen startede den 17. november, var jeg totalt overrasket, og sagde til mig selv, at dette ikke kunne være sandt, og det kunne ikke vare ved. Men det er en revolutionær bevægelse, og den fortsætter. Det er ekstraordinært med en social bevægelse, som hverken har ledelse eller program. Det er formidabelt, og ligegyldigt hvad der sker, vil dette indgå i den franske historie.”

”Inden de De Gule Veste dukkede op, sad jeg hjemme og gemte mig, for jeg skammede mig over min fattigdom med 700-800 euro om måneden. Nu er jeg stadig fattig, men jeg er lykkelig, fordi jeg har fundet rigtig gode venner i bevægelsen. Det er ikke friheden, det er ikke ligheden – men det er broderskabet.”          

”De Gule Vestes bevægelse indskriver sig i en lang række af sociale oprør fra 1789 til 1968, som på meget forskellige måder har drejet sig om spændinger og modsætninger mellem eliten og folket: dem, der har og dem, der intet har.”

”Jeg har mistet enhver tillid til politiet – de har opført sig som svin. De skal ikke komme og tæve os med deres knipler, vi er ikke en del af Vichy-regimet, men skal behandles som mennesker og ikke som dyr. De har slået løs på gamle folk, handicappede og unge på 16-17 år.”

”Vi bliver behandlet som dyr af politiet, som optræder helt uden hæmninger. I Nîmes var der en legeplads, hvor der løb nogle børn, som de skød tåregas imod. Jeg så en kvinde blive trukket i håret 20 meter ned ad gaden. Der har været øjne, der er skud ud og hænder, der er revet af. Jeg har set dem tæve ældre og endda handicappede mennesker. Og så blive vi beskyldt for at være voldelige! Det er en skændsel.”